Προφίλ

Ο Γιάννης Χατζόπουλος ένας νέος καλλιτέχνης από την Ξάνθη που ασχολείται με την μουσική από τα 7 του χρόνια, επιτέλους κάνει το πρώτο του βήμα στη δισκογραφία με το άλμπουμ “Mια εικόνα” .Το άλμπουμ αποτελείται από δέκα τραγούδια τα οποία διαφοροποιούνται μεταξύ τους, δίνοντας ένα υπέροχο τελικό αποτέλεσμα.
Αρκετούς μας δυσκόλεψε να βάλουμε ταμπέλα στο «είδος» της μουσικής του Γιάννη Χατζόπουλου καθώς μέσα στο δίσκο του βρίσκουμε κυρίως το στοιχείο της ροκ με αχνό ποπ μα και του λαϊκού, στο τραγούδι «Απατεώνισσα».
Ο Γιάννης Χατζόπουλος συνθέτης όλων των τραγουδιών του μας δείχνει το ταλέντο του στη σύνθεση, μα και στην ερμηνεία… Ρυθμικά σταθερός, στιχουργικά απλός και μέχρι τέλους ερωτικός.
Σίγουρα όποιος ακούσει τον Γιάννη Χατζόπουλο θα ξεκουραστεί πάνω στα μουσικά του ταξίδια καθώς το άλμπουμ του αποτελείται περισσότερο από μπαλάντες μα βρίσκουμε και μπιτάτα τραγούδια όπως το «Χάρισε μου λίγο φως» και «ένα κακόγουστο ψέμα».
Αν και ο πήχης στην δισκογραφία έχει ανέβει ψηλά, ο Γιάννης Χατζόπουλος απλός και ειλικρινής μας χάρισε το πρώτο του δίσκο μια δουλειά διαφορετική από αυτές που βλέπουμε καθημερινά, σαφώς και έχει περιθώρια βελτίωσης μα η είσοδος του στο χώρο ήταν αρκετά δυναμική και όχι απλά δεν πέρασε απαρατήρητος, μα ο κόσμος αγκάλιασε τη μουσική του και τον ίδιο με πολύ αγάπη…

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Χατζόπουλος ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρό παιδί. Από 7 χρονών ξεκινάει μαθήματα αρμονίου και πιάνου για 5 χρόνια και παράλληλα μαθήματα φυσαρμόνικας σε ωδείο. Παράλληλα ασχολείται με τη δημιουργία, ενορχήστρωση, σύνθεση δικών του μελωδιών με την βοήθεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και το πρότυπο MIDI. Μετά το λύκειο και λίγο πριν φύγει για την Ιταλία για σπουδές, ξεκινά μαθήματα κλασσικής κιθάρας.
Η πρόοδος του εξαιρετική και μέσα σε ένα χρόνο γράφει πάνω από 20 τραγούδια, σε στίχους και μουσική δική του, τα οποία τραγουδά παίζοντας κιθάρα για φίλους και στη συνέχεια για αγνώστους που χαίρονται να τον ακούν να παίζει. Η Ιταλία δρα σαν καταλύτης στη μουσική του καρριέρα καθώς το ηχόχρωμα της ιταλικής μουσικής παιδείας του προσφέρει εξαιρετική έμπνευση μελωδιών και στίχων. Παιδεία που αντικατοπτρίζεται πολύ έντονα στα τραγούδια του ακόμα και σήμερα. Το τέλος των σπουδών του στην Ιταλία τον βρίσκει να ηγείται πολυμελούς συγκροτήματος στο οποίο είναι ο βασικός τραγουδιστής, ενώ επιμελείται και του προγράμματος, προσφέροντας διασκέδαση στους 3.000 έλληνες φοιτητές.Μετά την Ιταλία αρχίζει να γράφει βιωματικά τραγούδια και πραγματοποιεί πλήθος συναυλιών σε Αθήνα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη με διασκευές ποπ-ροκ κομματιών καθώς και δικές του συνθέσεις.
Στα μέσα του 1999, δημιουργεί το συγκρότημα ξΑνΘή-ΒεΡόΗ με ένα φίλο του από τη Βέροια και ηχογραφούν μαζί 21 τραγούδια, ενώ η δουλειά τους κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα σε 3 CD πλήρως ενορχηστρωμένη με αληθινά όργανα.Οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη: κερδίζουν τον τίτλο του καλύτερου ποπ-ροκ συγκροτήματος στη Βέροια, ενώ δίνουν συναυλίες με τα έσοδα να πηγαίνουν σε κοινωφελείς σκοπούς, πραγματοποιούν πλήθος συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και λαμβάνουν μέρος σε ποικίλες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, τοπικής άλλα και πανελλαδικής εμβέλειας όπως στην ψυχαγωγική εκπομπή JAMMIN (Απρίλιος 1999) στην ΕΤ-3.
Τα τελευταία 2 χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην αγαπημένη του πόλη την Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα και στην Κομοτηνή παίζοντας συστηματικά σε μουσικές σκηνές και πραγματοποιώντας συναυλίες.Αυτό τον καιρό ετοιμάζεται για τις εμφανίσεις του στην πόλη της Θεσσαλονίκης.Μέχρι σήμερα έχει γράψει πάνω από 100 τραγούδια, ενώ 10 από αυτά έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει στον 1ο του προσωπικό δίσκο «Μια Εικόνα» που κυκλοφορεί από τις 13 Μαρτίου με την Polymusic, πανελλαδικά.Ο οποίος αριθμεί ήδη από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του πάνω απο 70.000 downloads, με το τραγούδι «Πως πίστεψα σε σένα» να ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή!
Επίσης έχει και μία συμμετοχή στο δίσκο «Kay & the Schooldrivers – Pame Ekdromh» με το τραγούδι «Μπαμπαμπαμπαμ» το οποίο ερμηνεύει μαζί με τον kay σε ένα όμορφο και χαρούμενο ντουέτο.
ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΦΟΣ. Melody Rock